De eerste indruk

De eerste indruk? Het zegt veel maar niet alles. De eerste seconden van een date kunnen wel bepalend zijn voor de rest van de dag of avond. Heb je dagen of weken samen gechat, gebeld of gemaild? Is het bijna het moment om elkaar voor het eerst te gaan zien? Hoe houdt de ander het positieve beeld van jou in stand? Hoe versterkt een ander jouw beeld? Geef de ander de tijd om jou te profileren als ideale partner.

De eerste indruk van jou is al goed

De eerste indruk van jou moet voor de ander al goed zijn. En het goede nieuws is: dat is hij ook! Je afspraakje heeft al foto’s van je gezien en een beeld van je. Op basis daarvan ben je vermoedelijk al in een hokje gestopt. Je hebt dus eigenlijk al een goede eerste indruk opgebouwd, de ander wil immers met je afspreken. Nu is het zaak om die goede indruk voor de ander te houden en zelfs te verbeteren.

Het kan maar zo zijn, dat na je eerste afspraak geen vervolg komt. Je indruk is verslechterd en je ligt eruit. Als dit niet het geval is heb je op dat moment dus een goede indruk opgebouwd bij de ander. Misschien kunnen we ook wel zeggen: de ander heeft een mooier beeld van je gedrag dan je misschien verwacht. Je foto’s zijn goed.

Hoe kun jij die eerste indruk die straks komt bij de eerste date versterken?

Laat de tijd voor je werken

De tijd doet veel voor je. Heeft de ander al een goed beeld van je? Laat hem of haar nog maar even wachten met afspreken. Laat dat verlangen in jou maar groeien. Laat het beeld wat de ander van je heeft maar idealiseren. Laat de ander maar over je nadenken. Dat heeft tijd nodig. Hoe langer je van te voren met elkaar contact hebt zonder af te spreken, hoe sterker de geestelijke band word. De meeste mensen vinden dit zonde van hun tijd. Toch werkt het. Spreek je dan af, heb je meteen een connectie en is de kans op mislukking kleiner.

Je kleding

Natuurlijk wil je meteen je beste pak uit de kast trekken, maar laat die nog even hangen. Je hebt vast wel een andere leuke jurk of broek, wat echt jij uitstraalt en waarin jij je mooi voelt.

Als je namelijk meteen jou mooiste ‘gala’ kleren aan gaat doen, en je krijgt een tweede date dan kun je natuurlijk niet weer met dezelfde jurk aan komen en moet je je eerste jurk weer overtreffen. Maar dat kan niet want dat was al jou mooiste jurk.

De eerste seconden

De eerste seconden zijn belangrijk. Je ziet elkaar van een afstand naar elkaar toekomen. Zenuwen spelen soms een beetje op. Probeer rustig en ontspannen te blijven. Heb je moeite met de spanning? Neem wat Valeriaan. Het maakt je lekker ontspannen. Wat belangrijk is deze seconden: kijk elkaar even diep in de ogen en lach. Geef je elkaar een paar zoenen, tik dan even met je hand zachtjes de elleboog tegelijkertijd aan. Zo heb je een hele kleine bewuste maar voor de ander ongevaarlijke aanraking gedaan.

Neem de ruimte

Ruimte is belangrijk bij de eerste indruk. Waar je ook gaat zitten of staan, neem de ruimte en ervaar hoe je in de stoel zit. De stoel en jij moeten een goede combinatie vormen. Als je lekker ontspannen zit, straal je dat ook uit. Je hebt de controle en je neemt de ruimte om je heen. Voel je fijn in de omgeving waar je zit.

Straal en straal nog meer

Je uitstraling zegt heel veel. Meer dan wij zelf in de gaten hebben. Wat wil een toekomstige partner dat jij hebt? vitaliteit. Men wil een krachtig persoon en geen sloom persoon. Of je nou man of vrouw bent, straal vitaliteit en energie uit. Energie heb je in overvloed. Vooral die eerste date. Verzamel al je energie en laat je ogen stralen.

Gepassioneerd

Praat vol passie over je leven, de dingen die je doet. Laat de ander duidelijk merken dat jij plezier hebt in je leven. Sleep diegene met wie je een eerste afspraakje hebt, mee in jouw mooie leven. Maar pas op: vertel niet teveel. Vertel eigenlijk zo weinig mogelijk. Laat de ander geïnteresseerd in je blijven.

Wees een filmster

Wees een filmster vlak voor je eerste afspraak, straal en voel je als een knappe filmster. Dat straal je namelijk ook uit. Dit klinkt raar, maar het werkt. Als jij je programmeert en visualiseert als een filmster, je loopt zo en je voelt je zo, zal je dat ook uitstralen. Ervaar het bij een date.

Hulp nodig?

Heb je moeite met de eerste indruk verspreiden? Kijk eens naar filmsterren tijdens een interview. Zie hun uitstraling, hun vitaliteit, hun charme, hun passie. Kijk naar romantische komedies. Ben je een man? Zie hoe een vrouw verovert wil worden. Van Romantische komedies kan je veel leren op het gebied van vrouwen veroveren.Kijk ook naar andere datingprofielen van mensen waarvan jij denkt dat ze succes hebben. Hoe doen ze het?

Samenvatting: de eerste indrukken bepalen niet alles maar zijn wel toonzettend. Zorg vooral die eerste afspraak voor een goede uitstraling.